Berlino & Polski! - Reisverslag uit Krąków, Polen van Sophie en Eva - WaarBenJij.nu Berlino & Polski! - Reisverslag uit Krąków, Polen van Sophie en Eva - WaarBenJij.nu

Berlino & Polski!

Door: evaensophieopreis

Blijf op de hoogte en volg Sophie en Eva

14 Juli 2011 | Polen, Krąków

Hai lieve iedereen!

Hier dan eindelijk het beloofde verhaaltje van de afgelopen week. Vorige week begon het avontuur in Berlijn. Het begon tamelijk luxe aangezien we konden mee rijden met papa Fransje en Guus en 2 nachtjes in hun appartement mochten slapen. Zaterdags hadden we de bruiloft van Janina&Fabian (ik bespaar jullie de uitleg wie dit zijn, geloof maar dat dit ergens familie is van Fransje ;) ) met lekker eten veel wijn te gekke locatie aan het water en een DJ. Hierna zijn we uiteindelijk op een totaal underground artyfarty feestje terecht gekomen ergens in Berlijn wat ontzettend grappig was. Ofwel, Eva en Sophie en iedereen die wil gaan volgende zomer voor 2 maanden verhuizen naar Berlinoooo! Super toffe stad.
Dag erna zouden we ons verplaatsen naar de camping met onze claustrobische tentjes maar gelukkig....kwam Fransje aan met het verhaal dat we ook wel bij Alexandra mochten slapen. Lees: super dik appartement in Berlijn met apart gastenverblijf met prive badkamer. Keuze was snel gemaakt...Was overigens ook de goede keuze aangezien het die nacht super erg regende en dat hadden we waarschijnlijk niet overleefd op de camping. Netwerken met de man van Alexandra leverde ons 20 telefoonnummers op van hoge piefjes in Rusland en Ukraine en hij kan ons de Hermitage binnen loodsen. Super chill dus.

Maandagavond de bus in gestapt naar Krakow, 10 uur voor de boeg. Was echt helemaal geweldig, zo ontzettend goed geslapen ik denk wel zo'n 2 uur! Ook heerlijk om tegen billen van een hele dikke poolse vrouw aan te moeten hangen die om de 10 minuten zich omdraaide. Eva vond het ook fijn daar in de bus.

Nu zitten we dus in Krakow. Kleiner dan verwacht maar wel een gezellige mooie stad. Na een dagje rondlopen hadden we al veel gezien dus mochten we van ons zelf gisteren heel de dag in onze bikini aan het stadsstrand chillen. (OJA het is hier 30 graden :) ). Nachtleven is hier heel erg raar. Iedereen is strontbezopen om 12 uur dus moet je zorgen dat je een fles vodka achter de kiezen hebt voordat je de stad in gaat. En regel 2 is: neem je 'hoerenhakken' mee hierheen, anders stel je niets voor (ik op mijn vansjes dus). Bereid je wel voor op ontzettende lachbuien want die Polen zijn toch maar rare mensen.

Vandaag naar Auschwitz geweest, impressive maar minder dan dat we allebei gedacht hadden. Het was ontzettend druk en je moest een gids met zo'n suf koptelefoontje (erg he pap) dus daar werd Sophie een beetje recalcitrant van. Wel heftig om alle barakken te zien, overblijfselen van de gevangenen en alle verhalen te horen.

Morgennacht stappen we in de trein naar St Petersburg. 30 uur. Jeuh. Zijn allebei wel een beetje bang gemaakt voor Rusland, veel mensen waren ons aan het uitlachen toen we vertelde dat we de taal niet kennen. 'Nou, succes dan maar!" werd er geroepen dan. Dat wordt dus het Russisch alfabet leren in de trein.

DUS ik ga lekker naar buiten waar mijn koude biertje wacht!

DOEI! E&S

• 14 Juli 2011 - 19:12

Jeanne(mamma Sophie):

Heb natuurlijk al gereageerd op facebook maar vanaf nu doe ik het hier! heb een fijne of misschien wel heugelijke of vermoeiende of feestelijke, want russen aan boord, treinreisje naar st. Petersburg!!
    En weet je, als ze aan je kunnen verdienen verstaan zelfs de russen ALLES!! Veel handen en voeten en expressie dan moet het lukken. Ben benieuwd!!
    Dikke kus mam

• 15 Juli 2011 - 19:31

Rob:

Stoer hoor nu Rusland in. Was Cambodja toch aangrijpender weet je nog dat we daar twee dagen kapot van waren. Hermitage. Ik ben jaloers. Maar met mijn fietsje is t ook fijn. Alleen moet wel wennen aan die Fransozen en vooral die nederlanders hier met toiletrolletjes en sperciebonen om 6 uur opruim caravan. Ik ga gauw de rimboe in om ze teontvluchten

Xxxx

• 18 Juli 2011 - 17:11

Noni:

Wauw, super leuk om te lezen allemaal, jullie sjezen dus echt al door de oostblok landen!

Fles wodka achter de smiezen lukt wel voor 00:00 toch, ze beginnen daar bij het ontbijt is het niet?

En hebben jullie je carnavalsoutfit van twee (?) jaar terug niet mee? Die kleding verkopen ze daar in de winkels waarschijnlijk nu nog als hip.. dus dat zou niet eens zo gek staan. En score anders even een stel jaren 90 spice girl schoenen voor me, kan ik aan naar The Grind.

Tot snel,
    xx